سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در آغوش خاک

?

کشف گورستان در قیطریه بسیار ناگهانی و به دور از انتظار بود، چراکه در زمان ساخت ساختمانی در تپه قیطریه اتفاق افتاد. این گورستان مربوط به حدود 3200 سال پیش میباشد؛ در این گورستان باستانی حدود 350 گور باستانی کشف شد که در عمق 30 تا 100 سانتی متری زمین قرار داشتند. مساحت این  گورستان باستانی چیزی حدود 15000 متر بود که از این موضوع میتوان نتیجه گرفت این گورستان قدمت بسیار زیادی دارد.

باتوجه به این موضوع که خاک تپه قیطریه، خاکی آبفرتی و آهکی بوده و برای کشاورزی اصلا مناسب نمیباشد، ساکنین آن زمان به این نتیجه رسیده اند که این منطقه مناسب برای دفن اموات و تبدیل به گورستان میباشد.

پس از کشف گورستان قیطریه و تحقیق و حفر آن، دانشمندان به حدود 2500 ظرف، ابزار آلات و زیورآلات قدیمی رسیده اند. سفال های حفر شده از این تپه، سفال های سیاه-خاکستری با نقش داغ دار بودند. در گذشته این نوع سفال را در محله های دروس، تپه حصار دامغان، چیذر، گوی تپه ارومیه و بسیاری از محله های دیگر نیز مشاهده شده بود.

کسف گورستان در قیطریه?

درمورد دفن اموات در این گورستان، پس از تحقیق و پژوهش های بسیار پی بردیم که اموات در این گورستان به صورت جنینی با دست و پای جمع شده دفن می شدند. فرضیه ای درمورد موقعیت جنازه ها وجود دارد که باتوجه به عدم مشخص بودن موقعیت دفن اموات، که برخی به سمت شرق و برخی به سمت غرب دفن شده اند، باتوجه به این نکته میتوان در نظر گرفت، اموات را به جهت تابش خورشید دفن میکردند.

باتوجه به نحوه دفن جنازه ها و قرار دادن لباس، زیورآلات، خنجرها، ظروف سفالی، غذاهای خشک شده و استخوان حیوانات میتوان نتیجه گرفت، افراد در آن زمان به زندگی پس از مرگ معتقد بودند.

لازم به ذکر است، در این منطقه هیچ آثار معماری نبوده است که نشان دهنده، زندگی دامداری ساکنین آن زمان است.  گورستان تاریخی قیطریه که دومین کشف بزرگ تهران میباشد، درست در پائین همین تپه قرار گرفته است.

محله قیطریه امروزه به یکی از بهترین محله های تهران برای سکونت و سرمایه گذاری تبدیل شده است. اگر به دنبال خرید آپارتمان در قیطریه هستید حتما درمورد این محله اطلاعات کافی را دریافت کنید.